Rygning på Stråtage efter behov

Rygningen eller mønningen er af vital betydning for stråtagets levetid. En rygning skal beskytte den øverste del af stråtaget mod vejrlig og skal derfor være intakt. Ring til os, hvis du er i tvivl om din rygnings tilstand – så kigger vi forbi på vej til eller fra dagens arbejde.

Flere typer rygninger

Der er en del rygninger at vælge mellem – vi lægger alle typer og finder sammen med dig den rette løsning til netop dit hus.

   • Havrehalm-rygning(med eller uden rygningstræer, også kaldet kragetræer)
   • Tang-rygning
   • Lyng-rygning
   • Kobber-rygning
   • Frøgræs-rygning
   • Græstørvs-rygning

 

Rygninger skal skiftes hvert 4.-10. år, afhængig af type. Dog holder kobber-rygninger normalt hele tagets levetid, som er 50 år for et stråtag, der løbende vedligeholdes.

Eksempler på nogle af de rygninger vi har lavet

Reparation af stråtag

Storm, fugle, mår, grene og andre ting kan anrette skader eller huller – eller dele af taget kan være så slidt, at det bør skiftes.
Tækkemand Per Keis reparerer stråtaget og yder vejledning i forventet restlevetid. Vi bistår også med vurdering af stormskader, som kan være dækket af forsikringen.

Fordele ved kobber-rygning

En kobber-rygning er dyr, men holder til gengæld normalt lige så længe som taget. I løbet af stråtagets 50-årige levetid vil en rygning af kobber derfor tjene sig selv ind. Samtidig holder den også mos og svampe væk fra stråtaget. På nye huse kan en rygning af kobber løfte arkitekturen og være med til at give taget et nutidigt udtryk.

Dine ønsker og behov

Udgangspunktet er kundens ønsker og behov.

Vi vil levere et resultat, du bliver tilfreds med. Vi afslutter aldrig en opgave, før vi sammen har tilset og godkendt arbejdet.

Tækkemanden Per Keis efterlever branchevejledning og andre krav, fastsat gennem lovgivning og bygningsreglement. Funktionalitet og holdbarhed er i fokus ved hver opgave.

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål, så svarer vi hurtigst muligt.

Eksempler på nogle af de rygninger vi har lavet

Stor erfaring

Tækkemanden Per Keis ApS har stor erfaring inden for kobber-rygninger og vejleder gerne, f.eks. i form af en beregning af pris for forskellige rygningstyper i hele tagets levetid.